Metges i literatura

Cap a les estrelles
Cap a les estrelles
Dr. Daniel Montañà Buchaca
Cossetània Edicions
120 pàgines. Rústica. Narrativa
ISBN: 978-84-9034-415-6
12€
Correu de contacte: danimontb(arrova)hotmail.com

Sinopsi

Es tracta d’una narració en primera persona, amb un títol inspirat en una cançó de Sopa de Cabra. La música actua d’eix conductor de la novel·la; és la música lleugera d’entre els anys seixanta i principi de segle.

El narrador és un metge incapacitat per paranoia, que descriu la seva relació amb un excompany de primer any de carrera que ha patit una malaltia. La medicina és omnipresent en el relat.

Les reflexions el porten a retratar la societat de finals del franquisme, l’amistat, els sentiments. El final tràgic d’en Joan i la seva parella l’enfonsen en la patologia psiquiàtrica, que prefereix a la crua realitat.

És una obra ben escrita que es llegeix fàcilment, d’una vegada.

 

Biografia de l'autor

Daniel Montañà

Nascut a Terrassa l’any 1956. Llicenciat de Medicina i Cirurgia per la UAB el 1981, es doctora a la UB el 1986. Especialista en Medicina del Treball el 1990 i en Medicina Familiar i Comunitària el 2006. L’exercici professional l’ha dut a les Terres de Ponent i a altres llocs, i actualment és metge de capçalera a Sant Boi de Lluçanès. Ha escrit llibres i treballs com a historiador de la medicina, sobretot de l’Edat Moderna i Contemporània, i és un expert en carlisme. També ha editat obres de narrativa i contes, i ha col·laborat amb revistes. Exvicepresident de l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, entre altres càrrecs. Ha estat guardonat en diverses ocasions. Acadèmic corresponent de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya. La seva llarga trajectòria com a escriptor fa un pas més amb aquesta obra.

 

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web