Metges i literatura

Hágase según Arte
Hágase según Arte. Poemari català - castellà
Dra. Mireia Farriol i Gil
Ediciones Carena – Acidalia
140 pàgines. Rústica
ISBN: 978-84-16054-74-9
18€
Correu de l’autora: mfarriol(arrova)yahoo.es

Sinopsi

Confesso que m’ha sorprès aquest recull de poemes bilingües, publicats al vers en català i al recte en castellà. Això suposa un repte per l’autor, ja que és difícil explicar els mateixos sentiments i moments lírics en més d’un idioma. En la meva opinió les versions catalanes tenen una major rotunditat, però cada lector podrà valorar lliurement aquesta inevitable comparança. L’obra està dividida en quatre parts, integrada cadascuna per entre tretze i setze poemes.

Tan el títol com el disseny gràfic d’una portada que desprèn el flaire de totes les essències, ens duen a una galènica íntima, curulla d’instants suspesos de l’infinit i de fets quotidians vinculats a l’amor, als espais, al temps i a altres remeis que contemplen i no curen.

Els mots, encenalls d’emocions, es succeeixen i sovint es representen amb expressions gràfiques originals que ajuden a viure amb intensitat el que la poetessa transmet.

 

Biografia de l'autor

Mireia Farriol

Nada a Barcelona l’any 1943, es llicencia en medicina i cirurgia i s’especialitza en anàlisis clíniques. Doctora en bioquímica, exerceix a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Com a investigadora publica més de setanta articles en revistes d’impacte sobre nutrició artificial i metabolisme proteic. Encisada per l’obra de Marià Manent, s’inscriu a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, on educa la seva expressió literària. Autora del poemari “Adagio. Allegro ma non troppo. Lento” i ara el que hem comentat, té nous projectes personals i també col·lectius dins del grup “enVers”.

 

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web