Metges i literatura

Cementiri secret
Cementiri secret
Drs. Jordi Xandri i Lola Montserrat
112 pàgines. Rústica. 2016
ISBN: 978-84-94546662
15€
Correu de l’autor: 16941jxc(arrova)comb.cat

Sinopsi

Com ens té acostumats Jordi Xandri, aquest llibre en octau major és una obra editorial sòbria i elegant alhora, treballada amb criteris de qualitat i bellesa que satisfan amb escreix el fetitxisme del paper imprès. El color negre que el caracteritza dialoga amb el contingut.

La troballa d’unes fotografies antigues en buidar el pis d’un difunt, encén els sentiments de l’autor amb una flama oscil·lant, que el duen a escriure un text on es barregen la lírica, la prosa i la plàstica. El thànatos desprèn solitud, absència, silenci... records que lluiten amb la pulsió eròtica.

Imatges de poms de flors marcides o decadents, que emergeixen amb dificultats de la foscor, esdevenen un “memento mori” que s’alterna i es troba amb les pàgines d’expressió literària i donen unitat al contingut.

 

Biografia de l'autor

Jordi Xandri

Jordi Xandri i Casals, nat a Campdevànol el 1958, és llicenciat en medicina i en filosofia; és ginecòleg i escriptor. Fundador i redactor de revistes i treballs diversos, ha publicat assaigs sobre filosofia, ètica i estètica, entre altres temes.

Ha col·laborat en llibres i n’ha escrit alguns de poesia, com ara La nit encesa i Quaderns d’Armènia. Diàlegs diatònics. Sol acompanyar els textos literaris amb obra plàstica d’artistes propers.

Lola Montserrat, nada a Barcelona el 1954, és llicenciada en medicina i una fotògrafa experta en tècniques antigues. Ha exposat en importants galeries catalanes i d’altres països.

 

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web