Metges i literatura

Dies d'abelles i sabó
Dies d’abelles i sabó
Dra. Mireia Farriol i Gil
Stonberg Editorial. 2017
94 pàgines. Lírica. Rústica
ISBN: 978-84-946172-1-8
17€
Correu de l’autora: mfarriolyahoo.es

Sinopsi

Aquest poemari recull seixanta breus meravelles que omplen l’esperit i evoquen emocions i records, molts dels quals semblen ja viscuts pel mateix lector

El pròleg de M. Dolors Millat és un excel·lent comentari de l’obra i val la pena aturar-s’hi; tan aquest escrit com la cita d’introducció subjecten el pèndol inexorable que oscil·la i compta en dues direccions: el passat du endavant i el present fita les vivències d’infantesa i joventut. Pèndol i metrònom. El pas de la vida.

Els records es repensen i fins i tot es reviuen i retoquen com un diamant, sabent però que el temps els esmuny, els difumina i esborra.

L’any 2016 rep la Flor Natural dels Jocs Florals de Calella pel poema amb què clou l’obra; els seus rims filen el temps i l’encaren a no sap on.

 

Biografia de l'autor

Mireia Farriol

Nada a Barcelona el 1943, es llicencia en Medicina a la UB el 1968 i s’especialitza en Anàlisis Clíniques a l’Hospital Vall d’Hebron el 1971; des del 1973 exerceix en aquell centre i esdevé pionera de la Unitat d’Aminoàcids el 1978. Doctora en Bioquímica per la UAB el 1986. Ha publicat més de setanta articles en revistes d’impacte sobre nutrició artificial i metabolisme proteic.

Modela la seva vocació literària a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i publica el poemari “Adagio. Allegro ma non troppo. Lento”, “Hágase según arte”, escriu i desenvolupa projectes amb el col·lectiu “enVers” i ara ens obsequia amb aquesta nova obra lírica. És una autora reconeguda i guardonada a la què desitgem un llarg recorregut.

 

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web