Metges i literatura

Casar-se no fóra res si després no fóssim tres
Casar-se no fóra res si després no fóssim tres
Dr. Esteve Amigó Palés
Editorial Claret. 2017
170 pàgines. Narrativa. Rústica
ISBN: 978-84-9136-092-6
15€
Correu de l’autor: 4559eapcomb.cat

Sinopsi

El Dr. Amigó és un observador del món que l’envolta, de la terra, de la natura i de les persones. Des de la seva talaia mèdica ens ofereix un recull de 87 microrelats, que són en realitat situacions, vivències, experiències i anècdotes del seu exercici professional.

Aquestes breus narracions sovint inclouen la seva conclusió i algunes resten obertes, sense final o moralitat, a criteri del lector. Com a puericultor també aborda els tòpics culturals relacionats amb els infants i orienta l’entorn familiar i social en la direcció correcta.

Els mots i la sintaxi són planers, directes, de subjecte, verb i predicat; la seva gramàtica fàcil i efectiva ajuda a apropar-nos al món dels pediatres, a una especialitat que ha donat i dóna excel·lents escriptors que tenen molt a dir sobre el seu quefer diari. Aquesta és una obra molt llegidora i recomanable.

 

Biografia de l'autor

Esteve Amigó

Esteve Amigó i Palés neix a Barcelona l’any 1938. Estudia a la capital i es llicencia en medicina i cirurgia per la UB el 1965. S’especialitza i exerceix la pediatria i la psiquiatria infanto-juvenil. És cofundador i patró de la Fundació Catalana de Pediatria i professor de cursos. Viu intensament la professió, que fa compatible amb l’excursionisme i les lletres. Compromès amb el país, és un defensor abrandat de la llengua i la cultura catalanes i contribueix als Congressos de Metges i Biòlegs de Llengua Catalana. Autor del llibre Adolescencia y deporte, escriu amb altres companys Els ninots i Torna Nadal. Col·labora amb revistes com Lo Càntich i Espais, i ocasionalment publica a la premsa diària. La seva obra poètica rep el premi del Consell del Col·legis de Metges de Catalunya.

 

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web