El llibre que va fer cim

El llibre que va fer cim

Autor: Miquel Ylla Boré

Cossetània Edicions
320 pàgines. Rústica. 2016
ISBN: 978-84-9034-544-3
17,50€
Correu de l’autor: 13741myb@comb.cat

Descarregar fragment
Es tracta d’un volum amb 44 relats curts en què narrativa i lírica teixeixen una obra sobre la muntanya i els alpinistes. Ylla diu que la muntanya és un sentiment, el plasma a les seves pàgines i el transmet al lector.

Descriu ascensions per les més importants serralades del món, demostra un gran coneixement de cims, glaceres. tarteres i llacs d’arreu, i dóna una dimensió humana dels llocs més bells i inhòspits del planeta. Tot trescant, humanitat i geografia s’enllacen i eleven un cant coral a la natura. Aquesta obra esdevé tan iniciàtica com per a muntanyencs experts.

Il·lustrat pel pintor i dibuixant gironí David Serra Alberch, artista amb una producció extensa exposada a Catalunya i Amèrica, acompanya els textos amb el seu personal estil.
Miquel Ylla Boré

Nat a Vic el 1948, cursa estudis a la capital d’Osona i Medicina a la UB, on es llicencia l’any 1972. Especialista en cardiologia i en medicina de muntanya, practica l’alpinisme per tot el món. És un col·leccionista empedreït de llibres d’aquest tema i també n’escriu. El 2008 guanya el Premi Caixa de Sabadell de Periodisme de Muntanya i Aventura, i el 2009 rep la Medalla de l’Esport de la Generalitat. Autor de “Mirar precipici avall” i de “Per què escric? Gràcies muntanyes”, ja citats en aquesta secció. Format a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, el seu ritme de creació literària el du a convertir-se en un escriptor prolífic.