Blau argila

Blau argila

Autor: Dra. Esperança Castell Rodríguez

Editorial Meteora. Poesia
80 pàgines. Rústica. 2018
ISBN: 978-84-946982-6-2
15€
Correu de l’autora: 16409ecr@comb.cat

Descarregar fragment
Es tracta d’un poemari amb una introducció, un capítol “Argila” que consta de 29 poemes, un “Blau” de 24 i un epíleg a càrrec de Gemma Gorga, que també podria ser-ne el preàmbul. Hi trobem cites i dedicatòries.

L’inici, “Pas del temps”, és una composició retrospectiva, de balanç vital, oberta a la incertesa. Els reculls “Argila” i “Blau” són complementaris, el primer viscut des de d’una perspectiva quasi material, orgànica, i el segon, més emocional i eteri, espiritual; en definitiva, l’etern binomi cos-ment (o ànima), que integra una unitat indestriable.

La sensibilitat de l’autora i la seva capacitat de teixir moments i emocions amb els mots més precisos i subtils ens endinsen en un món eteri que se’ns fa massa breu, com l’existència.

La qualitat literària d’aquest poemari el fa una obra del tot recomanable.
Esperança Castell

Nada l’any 1951 a Sant Adrià del Besós, Esperança Castell Rodríguez s’educa a Barcelona on es llicencia en Medicina. Metgessa psicoanalista, és també consultora d’organitzacions i tècnica de formació de l’IES. El món de les lletres esdevé el fruit tardà d’una vida dedicada a les persones. Passa per l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i des del 2009 participa en tallers literaris. Dedicada a la poesia, ha publicat amb altres autors “Trencadís” (2015) i “Cadències” (2015), i en solitari els poemaris “Negre i fil” (2011), “Flames a la fosca” (2013), “Arrels a la roca” (2016) i ara “Blau argila” (2018), totes presents en aquesta secció. Mentre prepara la seva propera obra, té pendent d’edició un volum col·lectiu en homenatge a Montserrat Abelló.