Què és la Medicina Estètica i Cosmètica

La Medicina Estètica i Cosmètica inclou un conjunt d’actes medicoquirúrgics, tècniques i procediments destinats a millorar totalment els aspectes inestètics, o jutjats com a tals pel mateix pacient, siguin constitucionals o adquirits per qualsevol causa; i els aspectes inestètics, o jutjats com a tal pel mateix pacient, i els estats de disconfort general (memòria, son, sexe, etc.) conseqüència de l'envelliment fisiològic, en pro d'aconseguir una major i millor qualitat de vida, el benestar físic i psíquic que han de configurar un estat òptim de salut. El seu camp d'acció es limita essencialment a la pell, el anexos, el teixit adipós subcutani i el sistema venós superficial; i en les regions facial i cervical, a més, als músculs, les aponeurosis i l'esquelet ossi. Inclou la prescripció i administració de medicaments específics per via general.

En el cas dels tractaments intervencionistes, la majoria dels actes, tècniques i procediments es desenvolupen sense anestèsia, sota simple anestèsia local o locoregional amb discreta o nul·la sedació, i en règim ambulatori.

I tot en nom d'aconseguir una major i millor qualitat de vida, el benestar físic, social i mental que ha de configurar un estat òptim de salut.

S'estima que, a Espanya, uns 4.500-5.000 metges desenvolupen, a temps complet o parcial, aquesta activitat professional. Són metges generalistes o especialistes (dermatòlegs, endocrinòlegs, ginecòlegs, cirurgians generals, cirurgians vasculars, cirurgians plàstics,...), que tenen un àmbit d'actuació comuna dins el binomi bellesa-salut: preservar i augmentar la bellesa des d'un punt de vista global, i aconseguir una major qualitat de vida.

El nostre objectiu primordial ha de ser "afegir vida als anys i no només anys a la vida".

Envia'ns la teva consulta

Fes-te membre de la secció

 

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web