Institució

El Col·legi Oficial de Metges de Barcelona (CoMB), institució fundada el 1894, és la corporació centenària sorgida i consolidada per a defensar els interessos col·lectius de la professió mèdica i, alhora, vetllar per a la bona pràctica de la Medicina i pel dret de les persones a la protecció de la seva salut.

En aquests més de cent anys, l'organització ha lluitat en defensa d'aquests objectius, mantenint una constant vigilància dels principis ètics i professionals però, també, adaptant el seu Codi de Deontologia als canvis sanitaris i socials.

Conscient del seu paper en el desenvolupament de la professió mèdica, el CoMB, ha volgut refermar la seva posició institucional mantenint-se al costat del metge en la seva evolució professional i personal. Amb aquesta voluntat, en els darrers anys, ha multiplicat els recursos de la institució i ha diversificat les seves actuacions amb aquest ànim de servei al col·legiat.

La col·legiació és obligatòria per a tots els metges i metgesses que volen exercir la medicina a l'àmbit territorial de la província de Barcelona. El CoMB és la institució encarregada del registre dels professionals i de les societats professionals dels metges, i d'orientar, vigilar, i sancionar si s'escau, la pràctica professional, vetllant per a la bona praxis d'acord amb les normes deontològiques.

El CoMB és una Corporació de Dret Públic, de caràcter professional d'estructura i funcionament democràtic, reconeguda per la Constitució espanyola i per l'Estatut d'Autonomia de Catalunya. Es regeix pels seus propis Estatuts, d'acord amb la Llei catalana 7/2006, de 31 de maig, de l'exercici de professions titulades i dels col·legis professionals; inscrits al Registre de Col·legis Professionals del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

El CoMB té des del 1968 el seu domicili a Passeig de la Bonanova 47, Barcelona, en un edifici singular i arquitectònicament reconegut, que aporta encara a dia d'avui les funcionalitats que es necessiten per desenvolupar els serveis corporatius.

Als efectes del que preveu l'article 11 de la Llei 2/1974, de 13 de febrer de Col·legis Professionals, afegit per l'article 5.11 de la Llei 25/2009, de 22 de desembre, de lliure prestació de serveis, es publica anualment (Mèmoria 2017) la Memòria corresponent a cada exercici.

 

Programa de Govern 2018-2022

Consulta el Programa de Govern

Envia la teva consulta al President

Pots comunicar-te directament amb el Dr. Padrós enviant-li personalment un missatge:Per oferir una millor resposta recorda incloure les teves dades i una adreça postal. Gràcies!

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web