Preguntes més freqüents

Sobre el COMB

Com puc saber la postura oficial del COMB respecte a un tema relacionat amb la medicina?
El Col·legi dóna a conèixer les seves postures respecte temes rellevants relacionats amb la pràctica mèdica a través dels Documents de Posició. Si tens una pregunta concreta que no es tracta en aquests Documents de Posició, pots enviar un correu electrònic a

Es pot visitar la seu del COMB?
La seu del Col·legi està oberta al públic i estarem encantats de rebre la teva visita. Els diferents serveis del Col·legi poden tenir diferents horaris, per tant, et recomanem que si ens visites, ho facis de 8 a 15h, franja horària en la majoria dels serveis estan oberts al públic.

Si vols fer una visita guiada, pots sol·licitar una cita a través del correu electrònic

El COMB em pot ajudar a promocionar o comunicar un acte/projecte en el què participo o que em sembla interessant?
El COMB col·labora regularment en la promoció i difusió d'esdeveniments i projectes relacionats amb el sector sanitari sempre a través dels canals propis del Col·legi. Pots sol·licitar la col·laboració del COMB adreçant un correu electrònic a
Estudiarem la teva proposta i et contestarem per fer-te saber si podem ajudar-te en la difusió del teu projecte.

M'agradaria que el COMB donés suport econòmicament un projecte en el que participo o que em sembla interessant. Com puc fer arribar aquesta proposta al Col·legi?
El COMB no col·labora econòmicament en projectes particulars, només pot col·laborar en la promoció i en la difusió d'esdeveniments i projectes relacionats amb el sector sanitari sempre a través dels canals propis del Col·legi. Pots sol·licitar la col·laboració del COMB en la difusió del teu projecte adreçant un correu electrònic a
Estudiarem la teva proposta i et contestarem per fer-te saber si podem ajudar-te en la difusió del teu projecte.

El COMB emet certificats mèdics?
El COMB no emet certificats mèdics; aquesta és una tasca que només poden fer els metges.

No obstant, el Col·legi proporciona l'imprès oficial que el metge utilitza per emetre un Certificat Mèdic Oficial.

Aquest imprès té un cost de 3,54€.

En els cas que aquest certificat sigui per justificar que, per raons de salut, no pots assistir a la mesa electoral per la què hagis pogut estar designat en unes eleccions, el pots sol·licitar de forma gratuïta a la Unitat d'Atenció al Col·legiat (de dilluns a dijous de 8 a 18h, i divendres de 8 a 15.30h).

El COMB acredita la signatura d'un metge en un certificat mèdic?
Sí, és una tasca del Col·legi acreditar que la signatura que apareix a un certificat mèdic efectivament correspon a la del professional que la signa. Per acreditar la signatura d'un certificat mèdic ens l'has de fer arribar a la Unitat d'Atenció al Col·legiat (de dilluns a dijous de 8 a 18h, i divendres de 8 a 15.30h). També ens pots enviat el certificat a validar –acompanyat d'un escrit amb la teva sol·licitud- per correu postal o missatger a l'atenció del Unitat d'Atenció al Col·legiat del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

Aquest servei d'acreditació de signatures té un cost de 5,79€.

En el cas que aquest certificat sigui per justificar que, per raons de salut, no pots assistir a la mesa electoral per la què hagis pogut estar designat en unes eleccions, pots sol·licitar de forma gratuïta l'acreditació de la signatura del teu metge a la Unitat d'Atenció al Col·legiat (de dilluns a dijous de 8 a 18h, i divendres de 8 a 15.30h).

Si la finalitat del teu certificat té àmbit dintre de Catalunya, el procediment d'acreditació de la signatura triga menys de 24h, des de la seva sol·licitud. Si l'àmbit del teu certificat va més enllà de Catalunya aquest procés triga entre 48 i 72 hores.

El COMB em pot orientar sobre com tractar una determinada malaltia?
Totes les consultes relacionades amb la medicina les has d'adreçar al teu metge. Des del Col·legi només publiquem articles relacionats amb pràctiques saludables, que mai no han de substituir l'opinió del teu metge.


COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web