Memòria de la professió

Entrevista al doctor Josep Vilar Bonet

Nascut a Calonge (Baix Empordà), on encara manté vives les seves arrels, el doctor Josep Vilar Bonet és un genuí metge de Barcelona, que ha desenvolupat tota la seva vida professional en el que ell anomena “complex Casanova 143: Hospital Clínic i Facultat de Medicina”. Amb constància i perseverança escalà pacientment tots els graons de la seva carrera, des de metge intern fins a cap del Servei de Gastroenterologia de l’Hospital i des d’ajudant de classes pràctiques a professor titular de Medicina de la Facultat. Fins i tot exerceix la seva pràctica privada des de sempre a dues passes del Clínic.
Es formà des d’estudiant i es feu metge en contacte diari amb mestres com Pedro Pons, Pere Farreras, Francesc Gallart, Josep M. Vilaseca... A l’escola d’Agustí Pedro Pons i sota el mestratge directe de l’insigne Pere Farreras Valentí col·laborà en la redacció de la monumental obra "Tratado de Patología y Clínica Médicas". Fou també redactor de la prestigiosa revista Medicina Clínica.

Per consell de Pere Farreras s’especialitzà en Gastroenterologia a l’escola de Gallart Monés; aportà innovacions com la introducció al nostre país de la sonda de Miller-Abott i altres significatius progressos que ensenyà des de la Facultat i a través d’abundants textos i articles a revistes i ponències en congressos de l’especialitat. Amplià estudis en el Servei de Digestiu del Graduate Hospital de la Universitat de Pennsylvania i en la Universitat Michigan. Cofundà l’Associació de Digestologia de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Catalunya i Balears. Fou secretari d’actes i després bibliotecari d’aquesta Acadèmia.

En arribar a l’edat de la jubilació (1988), la Junta de Clíniques el nomenà per unanimitat metge-consultor de l’Hospital Clínic de Barcelona.

Accés a l'entrevista completa Tamany de Fitxer: 54 KB
Per poder llegir l'entrevista en format PDF cal tenir instal·lat Adobe Acrobat Reader

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web