MAGDA CAMPINS | Vocal de la Junta de Govern
ANTONI TRILLA | Vocal de la Junta de Govern

La seguretat i beneficis de les vacunes

Els metges i la resta de professionals sanitaris són fonamentals per reforçar la percepció pública sobre la seguretat de les vacunes i els seus grans beneficis i per consolidar i millorar l'elevat grau d'acceptació que tenen a Catalunya. També per combatre les actituds indecises i les reticències de determinats sectors de la població.

Per incidir sobre la importància de les vacunes el Col·legi de Metges de Barcelona va publicar, l'octubre de 2018, un nou exemplar de la col·lecció Quaderns de la Bona Praxi (QBP) amb el títol "Vacunes. Importància i impacte sanitari de les immunitzacions". El nou quadern ofereix informació actualitzada als professionals sobre quina és la situació actual a Catalunya pel que fa a les vacunes (calendari, finançament públic, vacunació a l'escola, etc.) i dedica un dels apartats a recordar com, gràcies a la vacunació, s'aconsegueix assolir la immunitat individual i col·lectiva davant de malalties que, altrament, provocarien elevades xifres de mortalitat.

El quadern també enumera els drets i deures dels professionals, dels ciutadans i de l'administració pública en relació amb el procés de vacunació i recorda que el dret a la protecció de la salut està reconegut a la Constitució Espanyola (article 43).

 

Les vacunes funcionen

D'altra banda, l'abril de 2018, amb motiu de la Setmana Mundial de la Immunització, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) va subscriure el manifest "Protegits col·lectivament: #Les vacunen funcionen", juntament amb els Consells de Col·legis de Catalunya d'Infermeres i Infermers, de Farmacèutics i d'Odontòlegs.


COMB MED

Amb el suport de:

Mutual MedicaBBVAANDBANKSHAM