Quinze anys dels Premis
a l'Excel·lència Professional


"L'excel·lència que aquí premiem suposa un exemple a seguir per a tots aquells que estan en formació", va recordar Jaume Padrós al lliurament dels Premis a l'Excel·lència Professional 2018

Premis a l'Excel·lència 2018.

L'any 2018 es va celebrar el quinzè aniversari de la primera edició dels Premis a l'Excel·lència Professional, que va tenir lloc a Sitges el 2004 coincidint amb el I Congrés de la Professió Mèdica de Catalunya. D'aleshores ençà, un total de 764 metges i 32 equips assistencials han rebut aquest reconeixement, que prové dels mateixos companys.

Els Premis a l'Excel·lència Professional reconeixen valors del professionalisme mèdic com l'honestedat, el compromís, el lideratge, la integritat i l'altruisme. Cada any, els premiats es decideixen a criteri dels jurats constituïts per metges de reconegut prestigi i guardonen diferents categories: atenció hospitalària, atenció primària, altres àmbits assistencials, recerca biomèdica, educació mèdica, i humanitats, cooperació i gestió. També, des de l'any 2011, es reconeix el lideratge i l'excel·lència dels equips assistencials.
El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, va recordar a la cerimonia de 2018 que, amb aquest acte, es premia "una excel·lència que suposa un exemple a seguir per a tots aquells que estan en formació". Padrós no va ometre el malestar i la preocupació que es viuen a l'àmbit sanitari i va afirmar que només se solucionaran quan s'emprenguin "canvis profunds en el model assistencial del nostre sistema sanitari, públic i privat, i en els models organitzatius". "La sanitat mereix l'atenció prioritària perquè és una qüestió de país", va concloure.

L'acte de lliurament dels Premis, conduït per la periodista Montse Jené, va començar amb un breu parlament de la vocal de la Junta del CoMB, Mònica Botta, qui va destacar que aquest acte serveix per homenatjar "aquells de qui ens sentim orgullosos d'estar al seu costat". Tot seguit, Oriol Mitjà, metge investigador en malalties infeccioses de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), i Beca Bada l'any 2009, va parlar sobre la lluita contra les malalties tropicals desateses, i va posar com a exemple la seva recerca contra el pian a l'illa de Lihir (Papua Nova Guinea).

La vicepresidenta del Col·legi, Elvira Bisbe, va introduir el lliurament "d'uns guardons on es premia el professionalisme i els seus valors". El secretari de la Junta del CoMB, Gustavo Tolchinsky, va llegir l'acta de concessió dels premis i, seguidament, es va produir el lliurament dels guardons, a mans de Jaume Padrós, Elvira Bisbe i el vicepresident del CoMB, Jaume Sellarès. El dermatòleg Xavier Sierra va fer un discurs en nom dels premiats, i, com a cloenda, l'escriptor Quim Monzó va fer una breu conferència sobre la relació entre les malalties i els escriptors.


 


Metges premiats el 2018

Joseba Achotegui Loizate
Teresa Badia Farré
Carme Baliellas Comellas
María Enriqueta Barrera Álvarez
Jordi Bechini Bernad
Raquel Benavent Boladeras
Oriol Bestard Matamoros
Eulàlia Borrell Thió
Maria Carme Brugat Perals
Josep Caritg Bosch
Elena Carreras Moratonas
Ramon Casas More
Inés Castelló Almazán
Joan-Artur Caylà Buqueras
Xavier Corbella Virós
Xavier Costa Tadeo
Alfonso Fadeuilhe Fadeuilhe
Gloria Fernández Esparrach
Joan Carles Garcia Pagan
Maria Rosa Güell Rous
Josep Maria Haro Abad
Zoe Herreras Pérez
Marco Inzitari
Maria Antonia Lizarraga Dallo
Carles Llor Vilà
Josep M. Martí Tutusaus
Josep Martí Valls
Josep Martínez Ramírez
Dídac Mauricio Puente
Anna Oliveras Serrano
Carme Oliveras Turón
Rafel Pérez Vidal
Judit Pertíñez Mena
Andrés Prat Marín
Daniel Prieto Alhambra
Lluïsa Puig Bausili
Miquel Rodríguez Acon
Alfonso Rodríguez Baeza
Isabel Roig Grau
Ramón Ros Vallverdú
Neus Saiz Antón
Josep Maria Segura Noguera
Xavier Sierra Valentí
Rafael Simó Canonge
Maria Dolores Solé Gómez
Francesc Solé Sancho
Enric Subirats Bayego
Ramon Torné Escasany
Núria Vallcorba Plana
Marta Valls Esteve
Judith Xirgu Cortacans

Equips Assistencials

EAP Ronda Prim de Mataró
Equips Sanitaris dels Centres Penitenciaris
Servei de Medicina de la Reproducció Hospital Universitari Dexeus
Servei d'Oncologia Fundació Althaia


COMB MED

Amb el suport de:

Mutual MedicaBBVAANDBANKSHAM