MANUEL SANS | President de la Secció Col·legial de Metges Sèniors

L'activitat sociocultural organitzada pels metges sèniors


La Secció de Metges Sèniors ha impulsat durant el 2018 tot un seguit d'activitats recollides a les edicions trimestrals de l'agenda cultural.

S'han fet 25 conferències de temàtiques diferents, impartides per metges, musicòlegs, teòlegs, filòlegs, escriptors i poetes relacionats amb el Col·legi. Cal destacar ponències com: "Bases psicofisiològiques de la musicoteràpia", "El futur de la vellesa", "El rellotge biològic", "Epidèmia de rèptils", "Medicina de l'antic Egipte", "Interaccions entre plantes curatives i fàrmacs: la cara fosca de les plantes medicinals" i "El triomf de la mort en la pintura occidental".

Pel que fa al cinema i el teatre, s'han organitzat cinc sessions de cinema i s'han fet dues lectures teatrals. També s'han programat 12 concerts de piano, guitarra, orquestra i corals de reconeguts intèrprets com Rafael Salinas, Katherine Koegel i Aleix de Gispert; el conservatori Gnessin de Moscou; l'orquestra Ars Medica o la Coral dels Metges del CoMB i l'Hospital de Sant Pau.

S'han organitzat nou visites i excursions d'un dia entre les quals destaquen les visites al Centre de Control del Metro de Barcelona, al temple de la Sagrada Família i una calçotada a Reus, entre d'altres.

També s'han realitzat quatre viatges de grup oberts als col·legiats a Granada, al Sud de França, a Escòcia i a Cantàbria.

El mes de maig, el CoMB va atorgar els premis de prosa, pintura, poesia, fotografia i vídeo a la jornada cultural organitzada aquest any pel Col·legi de Metges de Barcelona. La jornada es va completar amb la visita a l'Ajuntament i al Museu Arqueològic de la Ciutat.

L'acte central de 2018 va tenir lloc el 26 de juny, amb la celebració de l'Assemblea General de la Secció de Metges Sèniors, en el decurs de la qual es va donar la benvinguda als nous col·legiats honorífics.

 


COMB MED

Amb el suport de:

Mutual MedicaBBVAANDBANKSHAM