Notícies

unespa

El sector assegurador, a través d'UNESPA, amplia fins al 31 de desembre el pagament de prestacions als professionals sanitaris afectats per la COVID-19

El sector assegurador, a través d'UNESPA, ha acordat allargar la vigència de l’assegurança gratuïta de vida i el subsidi per hospitalització destinat als professionals sanitaris afectats per la COVID-19 fins al 31 de desembre. Es tracta d’un fons solidari de 38 milions d'euros destinat als professionals sanitaris que han estat hospitalitzats i als familiars dels que han mort a causa del coronavirus. Una iniciativa solidària en la qual han participat més d'un centenar d'asseguradores i que inicialment tenia una vigència de sis mesos (des del 14 de març fins al 13 de setembre), però que ara es prorroga davant l’increment de contagis.

Les condicions inicials de cobertura es mantenen. Les aportacions de les 109 asseguradores han permès a UNESPA subscriure en nom d'aquestes una assegurança de vida gratuïta que cobrirà la defunció dels professionals sanitaris afectats pel coronavirus, així com un subsidi per a aquells que hagin hagut de ser hospitalitzats:

  • El capital assegurat en cas de defunció per causa directa de la COVID-19 ascendeix a 30.000 euros per persona, que percebran els seus beneficiaris.
  • El subsidi d'hospitalització ascendeix a 100 euros diaris que es pagaran als sanitaris ingressats, sempre que la seva estada hospitalària superi els tres dies i fins a un màxim de dues setmanes, la qual cosa significa que els pagaments oscil·laran entre els 400 i els 1.400 euros per persona.

Com es fan els tràmits?

Es poden realitzar les sol·licituds del cobrament de les prestacions a través del formulari següent. En aquest document s’exposa la documentació necessària i les formes de tramitar la sol·licitud.

El Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB), i Medicorasse, la corredoria d’assegurances del Grup Med, han activat els instruments oportuns per donar servei als beneficiaris d’aquest fons aportat per les companyies asseguradores. Per obtenir més informació, i si necessiteu ajuda sobre la tramitació de la sol·licitud, poseu-vos en contacte amb els assessors de Medicorasse al  93 567 88 70 / 900 10 11 30 o per correu electrònic a  sinistres med.es / medicorasse med.es.