Llibres mèdics

Un espai on trobaràs aquelles obres científiques, mèdiques o sobre temes relacionats amb la professió que hagin estat publicades per metges dels quatre col·legis catalans.

Si estàs interessat en publicar la teva obra pots contactar amb internet<arrova>comb.cat.

 

 

Tinc hipertensió. I ara,què?

Autor: Albert Ledesma
Editorial: Eumo editorial
Idioma: Català
Pàgines: 96
Disponible a:
http://eumoeditorial.com/tinc-hipertensio-i-ara-quer-171839

 

La tensió arterial elevada, que pot ser la causa de moltes malalties cardiovasculars, afecta un 40 % de les persones de més de divuit anys. El doctor Albert Ledesma explica, de manera clara i detallada, com detectar i reduir aquest factor de risc. Aprendrem des de com mesurar-nos correctament la tensió —abans d'abordar el diagnòstic i el tractament amb l'equip mèdic— fins a com millorar els nostres hàbits de vida. Perquè fer exercici de manera regular, seguir una dieta equilibrada amb poca sal, mantenir el pes adequat, no fumar, etc. són rutines tant o més necessàries que la medicació. Aquesta guia ens ajudarà a trobar-nos més bé i a tenir i compartir una vida de més qualitat.

 

Reumatología Clínica

Autor: Juan Carlos Duró
Editorial: Editorial Médica Panamericana
Idioma: Castellà
Pàgines: 1288
Disponible a:
https://www.medicapanamericana.com/Libros/Libro/6034/Reumatologia-Clinica.html

 

Aquesta obra és única, per la seva claredat expositiva, ordre, senzillesa, sistemàtica utilitzada i pel prestigi dels autors que han col·laborat, referents de les seves respectives àrees. Ofereix una síntesi dels temes fonamentals en Reumatologia, amb un aconseguit equilibri entre un enfocament pràctic, bàsic i essencial, i un rigor clínic i didàctic. Compta amb nombroses taules i esquemes que destaquen per la seva expressivitat i claredat. A més, s'han inclòs els codis de classificació internacional de les malalties reumàtiques.

 

El gen

Autor: Siddhartha Mukherjee
Editorial: La Campana
Idioma: Català
Pàgines: 768
Disponible a: http://lacampanaeditorial.com/el-gen-una-historia-intima/

 

 

En un recorregut per tot el planeta que abraça uns quants segles, El gen relata la recerca per desxifrar el codi principal que ens conforma i ens defineix com a humans, que determina com som per fora i per dintre

La història del gen comença en una retirada abadia agustina de Moràvia l'any 1856, quan un monjo concep la possible existència d'una «unitat hereditària». Enllaça amb la teoria de l'evolució de Darwin, i topa amb els horrors de l'eugenèsia nazi de la dècada del 1940. EL GEN transforma la biologia de postguerra. Reconfigura la nostra percepció de la sexualitat, el caràcter, la capacitat d'elecció i el lliure arbitri.

 

Una reforma hospitalaria radical y consensuada

Autor: Miguel Á. Asenjo
Editorial: Universitat de Barcelona
Idioma: Castellà
Pàgines: 262
Disponible a: http://www.publicacions.ub.edu/ficha.aspx?cod=08592

 

 

Els hospitals universitaris són institucions sanitàries fonamentals per a la formació de metges i infermers. La reforma funcional que es va produir a l'Hospital Clínic i Provincial de Barcelona el 1972 va marcar l'inici del seu actual prestigi i també de la necessària millora en el funcionament dels hospitals universitaris espanyols de la qual tots els ciutadans ens hem beneficiat.

El doctor Miguel Á. Asenjo, pioner especialista en gestió sanitària i director tècnic de l'Hospital Clínic durant gairebé quaranta anys, va proposar aquella reforma i va ser un dels principals protagonistes de la seva reeixida realització. En aquest llibre documenta el contingut i el desenvolupament d'aquella transcendental reestructuració, les persones que la van fer possible i les no poques dificultats que van haver de vèncer.

 

Història de la Medicina Catalana - Volum I

Autor: Jacint Corbella
Editorial: Edicions DAU
Idioma: Castellà
Pàgines: 622
Disponible a: http://www.edicionsdau.com/ca/t%C3%ADtols_205/7089299

 

 

El primer volum de la 'Història de la Medicina Catalana' ofereix una visió general i alhora aprofundida de vàries èpoques: l'antiguitat, l'edat mitjana, l'època moderna (1500-1760) i els anys del Col·legi de Cirurgia (1760-1843).

El llibre mostra una panoràmica completa farcida de petits i grans moments de la història de la salut i la malaltia, a més del reguitzell de noms coneguts -altres no tant o gens- dels sanitaris, centres i institucions que han lluitat per millorar la vida diària de la població catalana. Els recursos gràfics i l'ajuda de destacats el fan de molt fàcil comprensió i consulta.

 

En la pell del pacient

Autor: Salvador Esquena
Editorial: ARA Llibres
Idioma: Català
Pàgines: 180
Disponible a: www.arallibres.cat/ca/cataleg/1/881/en-la-pell-del-pacient

 

 

El doctor Salvador Esquena fa un pas endavant necessari i assenyala els errors més comuns del seu col·lectiu. Un llibre que exposa sense embuts i amb exemples concrets les pobríssimes condicions laborals i la precarietat més absoluta del gremi, però que posa èmfasi en les diferents tipologies nocives de metges que fan mal a l'ofici i, sobretot, als malalts. Un llibre valent que posa els metges davant del mirall, perquè metges i pacients es puguin tornar a mirar als ulls.

 

La Mia es fa gran

Autor: Mònica Peitx i Triay. Il·lustracions de Cristina Losantos
Editorial: Editorial Joventut
Idioma: Català i castellà
Pàgines: 48
Disponible a: cpen.cat/810081_ca/La-Mia-es-fa-gran/

 

 

La Mia explica en primera persona la seva experiència de fer-se gran . Des del botó mamari fins a la primera regla. És una visió positiva i planera dedicada a nenes de 8 a 12 anys. La voluntat del conte és que la lectora: Conegui el que li passarà amb explicacions clares i a la vegada científiques; visqui la pubertat amb il·lusió i sense tabús; estimi el seu cos amb els seus canvis mantenint i millorant-ne l'autoestim; i esdevingui una noia segura a la seva vida adulta.

 

The Art of Transforming Science: Salvador Gil Vernet's modern understanding of urologic anatomy

Autor: José María Gil-Vernet Sedó
Editorial: Next Door Publishers
ISBN: 978-84-944435-0-3
Idioma: Anglès
Pàgines: 168
Disponible a: www.nextdoorpublishers.com

 

Obra que inclou més de 100 dibuixos d'anatomia urològica, realitzats entre els anys 1940 i 1970 per dibuixants professionals i estudiants sota la supervisió del Dr. Salvador Gil Vernet, un dels científics més rellevants en investigació urològica. El contingut de l'obra ens condueix, en primer lloc, a través de la vida i tasca científica de Salvador Gil Vernet per acabar mostrant la "Col·lecció Salvador Gil Vernet de Dibuixos Urològics". El seu autor, José María Gil-Vernet Sedó, ha aconseguit donar-li a la Col·lecció un sorprenent sentit narratiu permetent elaborar el context adequat en el qual situar al mestre Salvador Gil Vernet.

Los siete pilares anticáncer

Autor: José Ramón Germà Lluch
Editorial: Planeta de libros
ISBN: 978-84-08-14952-1
Idioma: Castellà
Pàgines: 224
Disponible a: www.planetadelibros.com

 

Esquivar el càncer és possible en un gran nombre de casos. La prevenció és fonamental per allunyar el risc de contraure aquesta malaltia i, per demostrar-ho, els principals agents causants del càncer, i les seves conseqüències, són descrits de manera clara a través d'una sèrie de relats basats en fets reals. Unes senzilles recomanacions, destinades principalment a aconseguir un estil de vida saludable per a tu i els teus, ajuden a reduir en gran mesura la incidència del càncer, una de les principals causes de mort al món.

 

Acupuntura y Reumatologia

Autor: Pedro Marco i Juan Muñoz
Editorial: Adam Edicions
ISBN: 978-84-941382-1-8
Idioma: Castellà
Pàgines: 404
Disponible a: www.adamedicions.es

 

Des de fa segles, l'Acupuntura ve utilitzant-se per alleujar els símptomes de determinades patologies, entre les quals cal destacar el dolor causat per les alteracions de l'aparell locomotor: els reumatismes. El present llibre, orientat a l'acupuntor tant novell com a expert, fa un pas endavant en integrar la visió tradicional de l'acupuntura amb els avenços científics contemporanis que permet aprofundir en la fisiopatogènia reumàtica i establir estratègies terapèutiques més eficients.

 

Reumatología Clínica

Autor: Juan Carlos Duró Pujol
Editorial: Elsevier España, S.L
ISBN: 978-84-8086-645-3
Idioma: Castellà
Pàgines: 503
Disponible a : www.drduro.com

 

L'obra Reumatologia Clínica es presenta com un llibre únic en el seu gènere, per la seva claredat expositiva, ordre, senzillesa i sistemética utilitzades. El seu objectiu principal és el de revaloritzar l'ensenyament de la clínica, és a dir, l'anamnesi i l'exploració física, oferint un coneixement estructurat de les malalties reumàtiques en fer referència a l'etiopatogènia, la clínica, el diagnòstic, el pronòstic i el tractament.

El llibre està dirigit principalment als estudiants de Medicina, als metges d'atenció primària i metges de totes les especialitats relacionades amb l'aparell locomotor, especialment els reumatòlegs. El seu objectiu és que l'estudiant comprengui les bases de la reumatologia clínica, de manera que l'obra incorpora una metodologia molt clara que permet un perfecte raonament diagnòstic i, d'altra banda, es converteix en una valuós instrument per al clínic que entra en contacte per primera vegada amb l'especialitat.

 

Incidencias de segundas neoplasias en cáncer vesical

Autor: Marta Mireia Las Heras Alonso i Antoni Gelabert i Mas.
Editorial:Editorial Académica Española (EAE).
ISBN-13: 978-3-8454-7347-4
ISBN-10: 3845483474
Idioma: Castellà
Pàgines: 160
Disponible a : www.amazon.es / www.eae-publishing.com

 

Actualment, l’screening del càncer de pulmó no es realitza als pacients que han sofert un tumor vesical no múscul-infiltrant. En aquest estudi es demostra que la supervivència dels pacients que, a més a més del càncer de bufeta no múscul-infiltrant, van presentar també càncer de pulmó, està disminuïda respecte dels pacients que només van presentar càncer de bufeta. Creiem que l’screening del càncer de pulmó sí està justificat per a poder diagnosticar-lo a estadis inicials on la curació és possible, a fi d’augmentar la supervivència.

 

La ciclooxigenasa-2 en la carcinogénesis colónica experimental. Implicaciones histopatológicas y en el VEGF-C sérico.

Autor: Hortènsia Paula Las Heras Alonso
Editorial: Editorial Académica Española, 2012
ISBN:978-3-8484-7009-9
Idioma: Castellà
Pàgines: 236
Disponible a : www.morebooks.com

 

La prevalència del càncer colorectal (CCR) s’ha incrementat a molts llocs del món i diferents estratègies de prevenció estan essent investigades. L’angiogènesi és essencial per al creixement dels tumors sòlids i participa al procés metastàtic. El factor de creixement de l’endoteli vascular (VEGF), un potent factor angiogènic, es troba elevat en pacients amb CCR. Existeixen evidències que suggereixen que la ciclooxigenasa-2 (COX-2) és un factor important al procés de carcinogènesi.
L’ objectiu principal de l’estudi és investigar l’efecte que un inhibidor selectiu de la COX-2, comparant-lo amb altres no selectius, pugui tenir en un model de carcinogènesi colònica experimental, sobre la superfície tumoral del còlon i la seva traducció als nivells sèrics circulants de VEGF-C i en l’expressió de COX-2.
Aquest llibre va dirigit a investigadors del CCR i altres càncers, interessats a determinar el paper precís de COX-2 en la carcinogènesi, i els mecanismes pels quals estan involucrats a la vascularització del tumor primari i a la progressió tumoral, metges, biòlegs, químics, farmacèutics i persones que es trobin interessades en el tema.

¿Bioingeniería o medicina? El futuro de la medicina y la formación de los médicos

Compiladores: Jorge L. Tizón, Xavier Cleries i Neri Daurella
Editorial: Red-Ediciones
ISBN: --
Idioma: Castellà
Pàgines: --

Resum del llibre al suplement Salud&Vida del 31-1-13 de La Vanguardia

 

Manual teórico práctico del circuito circular a flujos mínimos en Anestesiología

Todo lo que hay que saber para manejar un circuito semicerrado

Autor: Jaume Mas Marfany
Editorial: Ergon
ISBN: 978-84-15351-09-2
Idioma: Castellà
Pàgines: 104

 

Oromotor Disorders in Childhood

Autor: M. Roig-Quilis
Editorial: L. Pennington, 2011
ISBN: 978-84-85424-98-6
Idioma: anglès
Pàgines: 368

 

Aquest llibre editat per Manuel Roig del Servei de Neurologia Pediàtrica (Hospital Universitari Vall d'Hebron) i Lidsay Pennington (Institute of Health and Society, Newcastle University) profunditza en el grup de malalties que porten a trastorns oromotors, que afecten principalment als estímuls sensorials, sistemes motors i organització dels moviments involucrats en la succió, masticació, deglució, articulació de la parla i comunicació facial no verbal.

Més de 30 autors internacionals han participat en aquesta publicació orientada cap la identificació de la causa, ubicació anatòmica i història natural de cada grup de malalties.


Pràctica Clínica centrada en el pacient

Autor: Francesc Borrell i Carrió
Editorial: Triacastela, 2011
ISBN: 978-84-95840-56-1
Idioma: castellà
Pàgines: 320

 

 

Personalitzar el tracte que donem als nostres pacients no és només una qüestió de bona educació, o una qüestió d'actitud compassiva. Comprendre el món personal del pacient suposa aprofundir en l'enfocament dels seus problemes i adaptar les estratègies terapèutiques.

El nou llibre de Borrell, “Pràctica clínica centrada en el pacient”, ensenya ambdues coses, en un apassionant viatge que abasta la formació de la persona, la dinàmica familiar i la construcció de símptomes. El llibre actualitza l'abundant literatura que podem trobar sota l'epígraf de “Patient Centered Care”, oferint una lectura adaptada al nostre perfil de pacients. A destacar el component de “reflexió en l'acció” que introdueix l'autor, així com el tractament que dóna als hàbits professionals. La segona part de l'obra és un Portafolis amb exercicis que estimulen a incorporar habilitats clíniques a la nostra activitat diària, i que pot emprar-se com autoajuda o en un context de tutorització. El llibre es dirigeix a metges amb activitat clínica, especialment si tenen responsabilitats docents.

 

COMB
© Col·legi Oficial de Metges de Barcelona
Darrera actualització:
Inici | Contacta'ns | Avís legal | Política de Cookies | Mapa web