100 dies a la Missâo de Cubal

100 dies a la Missâo de Cubal. Viatge a la vida rural de l’interior d’Angola

Autor: Dra. Roser Deulofeu Vilarnau

Edició: Anna Pahissa. Autoedició.
144 pàgines. Rústica
ISBN: 978-84-697-9325-1
14€
Correu de l’autora: roser.deulofeu@gmail.com

Descargar fragmento
És la narració de 100 dies de treball d’un matrimoni de metges catalans a l’Hospital de Nossa Senhora da Paz, de Cubal, a l’Angola rural. Hi havien fet una breu estada abans, en què van decidir anar-hi a treballar un temps, com a cooperants, quan es jubilessin, ella com a pediatra i ell com a expert en infeccioses.

El contrast cultural, social i sanitari, insten l’autora a reflexionar sobre els costums d’aquella societat immergida en una precarietat vitalista. Mentre assisteix els infants planteja qüestions polítiques d’aquell país, ens descriu nens amb dèficits nutricionals i malalties tropicals, i intenta posar-hi remei amb el recurs de la medicina científica, que situa davant del mirall de la medicina tradicional africana. Situacions, casos clínics i anècdotes integren un contínuum narratiu ple d’humanitat.

El pròleg del Dr. Israel Molina, cap de la Unitat de Salut Internacional de l’Hospital de Vall d’Hebron, i l’epíleg de la Dra. Milagros Moreno, teresiana i directora mèdica de l’Hospital de Nossa Senhora, expliquen bé el llibre; tot i amb això, cal recomanar la lectura detallada d’aquelles vivències.
Roser  Deulofeu

Roser Deulofeu i Vilarnau neix a Girona el 1946. Cursa els primers estudis a Girona i després, es llicencia i doctora en Medicina i Cirurgia per la UAB. S’especialitza en pediatria i en nefrologia a Vall d’Hebron. A partir del 1984 es dedica a l’organització i coordinació del Programa de Transplantament d’Òrgans de Catalunya, activitat en què destaca i sobre la qual publica molts treballs. Assolida la jubilació, inicia estudis d’Història Contemporània de Catalunya a la UPF, però es decanta pels cursos de narrativa de l’Ateneu Barcelonès, que li han permès escriure aquesta obra amb una prosa directa i fàcil.

100 dies a la Missâo de Cubal

100 dies a la Missâo de Cubal. Viatge a la vida rural de l’interior d’Angola

Autor: Dra. Roser Deulofeu Vilarnau

Edición: Anna Pahissa. Autoedición.
144 páginas. rústica
ISBN: 978-84-697-9325-1
14 €
Correo de la autora: roser.deulofeu@gmail.com

Descargar fragmento
Es la narración de 100 días de trabajo de un matrimonio de médicos catalanes en el Hospital de Nossa Senhora da Paz, de Cubal, en Angola rural. Habían hecho una breve estancia antes, en el que decidieron ir a trabajar un tiempo, como cooperantes, cuando se jubilaran, ella como pediatra y él como experto en infecciosas.

El contraste cultural, social y sanitario, instan la autora a reflexionar sobre las costumbres de aquella sociedad inmersa en una precariedad vitalista. Mientras asiste a los niños plantea cuestiones políticas de aquel país, nos describe niños con déficits nutricionales y enfermedades tropicales, e intenta poner remedio con el recurso de la medicina científica, que sitúa frente al espejo de la medicina tradicional africana. Situaciones, casos clínicos y anécdotas integran un continuo narrativo lleno de humanidad.

El prólogo del Dr. Israel Molina, jefe de la Unidad de Salud Internacional del Hospital de Vall d'Hebron, y el epílogo de la Dra. Milagros Moreno, teresiana y directora médica del Hospital de Nossa Senhora, explican bien el libro; aún así, hay que recomendar la lectura detallada de aquellas vivencias.
Roser  Deulofeu

Roser Deulofeu y Vilarnau nace en Girona en 1946. Cursa los primeros estudios en Girona y después, se licencia y doctora en Medicina y Cirugía por la UAB. Se especializa en pediatría y en nefrología en Vall d'Hebron. A partir de 1984 se dedica a la organización y coordinación del Programa de Transplante de Órganos de Cataluña, actividad en la que destaca y sobre la que publica muchos trabajos. Alcanzada la jubilación, inicia estudios de Historia Contemporánea de Cataluña en la UPF, pero se decanta por los cursos de narrativa del Ateneu Barcelonès, que le han permitido escribir esta obra con una prosa directa y fácil.